het Lief

Bert.

Zit niet stil sinds 1979. Bracht de eerste 18 jaar van zijn leven door in West-Vlaanderen. Van tussen de prei en de andijvie gehaald en op een Brussels kot herplant in de studententijd, maar toch is het accent en de vocabulaire nog steeds aanwezig. Best schattig, daar niet van. Leidt soms tot communicatiestoornissen.

Beroepshalve zelfstandige meneer. Werkt in die hoedanigheid nog altijd voor het bedrijf waar ik vroeger ook werkte. Vandaar dat ik daar al een tijd nimeer werk. Maar da’s prima.

Is allergisch aan stilzitten en inefficiëntie. Moet regelmatig eens op zijn fiets gezet worden om in een aangename state of mind te blijven. Verdwijnt geregeld voor enkele uren naar de garage om daar aan zijn fietsen (ja, meervoud) te prutsen. Gecertificeerd fietshersteller.

Man van mijn leven sinds 2010. Gaat dat hopelijk nog heel lang blijven. Ja, we mogen daar best morantisch over doen, de wereld is al zwartgallig genoeg. Als het ooit anders blijkt, is het ook maar zo. Maar daar gaan we niet bij stilstaan of ik ga beginnen bleiten. Niet dat hij perfect is, dat ben ik ook niet. Niemand is perfect. En het klettert al eens, soms is het beeld zonder klank. Dat gebeurt in de beste huishoudens, daar gaan we niet flauw over doen. Het leven is geen perfect sprookje en dat is maar goed ook. Het zou maar saai worden op den duur.

Advertenties

2 gedachtes over “het Lief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s