5 redenen waarom Les Tartes de Françoise mij gelukkig maakt

Toegegeven, soms ben ik wel jaloers op de Libelle-vrouw die glimlachend en perfect afgeborsteld een zelfgemaakte taart presenteert aan haar gezelschap. Maar het is een ambitie die ik opgeborgen heb, ergens tussen mijn cakevorm en mijn cupcake-cups.

In een halfbakken (pun intended) ambitieus moment durf ik nog wel eens iets met bloem, boter, suiker en eiers in mekaar flansen, maar dan alleen voor een vergevingsgezind publiek zoals Het Lief. Die teder de bruinverbrande randjes van zijn plak cake prutst en lovend is over wat er overblijft (al dan niet terecht). Het enige wat ik écht met succes al uit de oven toverde is een appeltaart.

Maar als ik vandaag mijn collega’s trakteer voor mijn 33ste (slik!) verjaardag, speel ik op zeker en bestel ik mijn zoetigheden bij Les Tartes de Françoise.

De bakkerij is op (stevige) wandelafstand van ons kantoor en alles wat daar vandaan komt kan op de nodige ooh’s en aah’s rekenen. Mensen gaan hier spontaan kwijlen bij het zien van zo’n witte doos met krullerige letters.

Françoise maakt mij gelukkig omdat

 • er geen stress is in de keuken, de avond voordien. Even klikken op de website en alles is besteld vanuit mijn luie zetel
 • er geen oorlogsgebied-dat-ooit-mijn-keuken-was valt op te ruimen
 • ik niet hoef te sukkelen met taarten op een overvolle trein (slagroomface anyone?)
 • mijn collega’s gegarandeerd gelukkig zijn met de traktatie
 • ik me met andere zaken kan bezighouden, zoals blogberichtjes schrijven en al

Eat that, Libelle-vrouw!

Advertenties

11 gedachtes over “5 redenen waarom Les Tartes de Françoise mij gelukkig maakt

 1. Kelly zegt:

  Hahaha, ik besef nu plots dat ik misschien weleens de perfecte Libelle-vrouw ben. Of toch op bakvlak. Ik word daar zo gelukkig van, als ik mijn collega’s kan plezieren met zelfgebakken taart. Ik heb zelfs nog nooit taart gekocht. Merci voor de eye-opener over mezelf! #identiteitscrisis? :p

  Een gelukkige verjaardag, Kim! Ik heb de indruk dat die van mij altijd wat plezanter worden, ook al stijgt dat cijfer. Ik hoop voor jou hetzelfde!

 2. Le petit requin zegt:

  Nog een heel late gelukkige verjaardag!
  Ik bak zelf heel graag, dus voor mijn verjaardag neem ik altijd eigen baksels mee. Maar ooh, als collega’s voor hun verjaardag taarten van Les tartes de Françoise meebrachten, altijd genieten! Toen ik laatst nog eens in België was, ben ik bij Exki een stukje gaan halen, ’t was al zooo lang geleden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s