Geen zin in vluchtelingen? Laat die wagen dan maar aan de kant!

Wat ik de voorbije dagen in de media en op sociale media gelezen heb rond de vluchtelingenproblematiek maakt me misselijk. Kotsmisselijk.

Eigen volk eerst

roept er eentje.

Niet met mijn belastinggeld, ik moet nu al tot mijn 67 gaan werken voor al die profiteurs hier

vloekt een ander.

Ik zie politici vooral roepen om het sluiten van de grenzen. Alsof dat het probleem oplost. Ja, voor hun misschien wel. Zij zullen hun vel gered hebben en stemmen mogen verwachten bij de volgende verkiezingen, van al diegenen die niet van zin zijn om ook maar één eurocent te geven aan mensen die de gruwel van IS ontvluchten. Dat ze het doodvonnis tekenen van al die onschuldige medemensen, daar laten ze hun slaap niet voor. Peilingen en gekleurde bollekes, das wat anders.

Gelukkig de armen van geest, die als grootste bekommernis hebben dat ze pas op 67 verlost worden van de job die ze zelf kiezen

Ondertussen zijn er duizenden mensen te voet onderweg naar hier, in de hóóp om hier een job te vinden tot 67 en langer. Mensen die hier gewoon willen werken, die meer willen bijdragen aan de maatschappij dan sommigen hier die alleen maar lopen te kankeren op “de vreemdeling”, “de illegaal” en “de vluchteling”.

Wat me ook opvalt: diegenen die nu het hardst roepen tégen solidariteit, zijn ook vaak diegenen die hun levenswijze niet willen aanpassen voor het beperken van de klimaatopwarming. Een onverstandige keuze. Want naargelang het klimaat extremer en warmer wordt, zullen meer en meer mensen uit het zuiden naar meer noordelijk gebied trekken. Ze zullen wéér aan onze grenzen staan omdat er geen morzel grond is in hun land waar ze nog gewassen kunnen telen. De hongersnood zal ze met miljoenen naar hier jagen.

Geen zin in vluchtelingen? Laat die wagen dan maar aan de kant!

Want als iedereen die de grenzen wil sluiten voor zij die onze hulp nodig hebben, vanaf morgen lekker milieuvriendelijk door het leven geraakt, gaan we er misschien nog geraken om deze aardbol niet om zeep te doen.

Advertenties

6 gedachtes over “Geen zin in vluchtelingen? Laat die wagen dan maar aan de kant!

 1. Annelyse zegt:

  Een (zeer goede) werfleider die bij ons een jaar geleden een project kwam uitvoeren vertelde me toen zijn verhaal.
  Hij kwam van Bosnië en moest daar ook vluchten. Hij woont nu in België, zijn broer is in een ander land terecht gekomen en hun ouders bleven in Bosnië.
  Hij startte hier als fruitplukker (want hij moest vluchten tijdens zijn laatste jaar economie in hogere studies, en had dus geen diploma), daarna volgde hij een cursus lasser en momenteel is hij een goede werfleider die in perfect Nederlands de oren van uwe kop praat. Een aanwinst voor ons land 🙂

  Ik moet tegenwoordig vaak aan hem denken.

  • K.To zegt:

   Zo’n verhalen moeten echt meer verteld worden. Nog teveel mensen denken dat vluchtelingen alleen maar naar hier komen om te genieten van de sociale zekerheid. Maar er zitten procentueel waaeschijnlijk evenveel profiteurs tussen als bij de “lokale” bevolking. Maar de verhalen van de slechte voorbeelden worden gewoon veel gretiger gedeeld dan de goede voorbeelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s