Verdoofd slachten – verdoofd leven?

Wie niet net van Mars komt, heeft het vast al zien of horen passeren in de journaals: minister Weyts wil een verbod op onverdoofd slachten.

Voor het welzijn van de beestjes

Maar zolang ze maar wat pijnstillers krijgen vlak voordat hun keel wordt overgesneden, mag hier in België eigenlijk alles.

  • Je mag dieren kweken in kleine hokjes, zonder daglicht. Zodat de kippen elkaar kapot pikken van frustratie en een kweekvarken haar eigen biggen versmacht bij gebrek aan plek om te liggen.
  • Je mag hen brol te eten geven. Zolang er geen dioxines in zitten die gevaarlijk zijn voor de mens, doe je maar op.
  • Je mag heb volproppen met antibiotica, zodat ze niet ziek worden en er geen beest verloren gaat in het kweekproces. Dat het de resistentie in de hand werkt, maakt niet uit. Voor mensen hebben ze sensibiliseringscampagnes zodat je geen antibiotica neemt bij griep, maar een gezonde koe? By all means, zet er maar een spuit in.
  • Je mag ze in een vrachtwagen opeen stapelen richting slachthuis. Zodat ze hun vlees volpompen met adrenaline en hun laatste uren in doodsangst doorbrengen en waarschijnlijk in de shit van de beesten rond hen. En ik wil niet weten op welke manier ze in en weer uit die vrachtwagen gejaagd worden. Het zal ook niet met tactvolle gebaren, gestreel en veel geduld zijn.

Zolang ge ze maar een spuitje geeft voordat ge ze effectief slacht. Dan is alles ok en is het geweten van de minister gesust.

De rest? Dat is de prijs van goedkoop eten.

3 gedachtes over “Verdoofd slachten – verdoofd leven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s