De zomer in een glas

Ik liet hier een tijdje geleden weten dat ik dankzij The Insiders mocht proeven van de geneugten van Licor 43, een veelzijdige, Spaanse likeur. Maar wat fabriceert ge daar dan zoal mee, buiten de weinig inspiratievolle (maar daarom niet minder lekkere) “on ice”? Awel, een heleboel.

Licor 43 Sangria

Carjillo

Hot Apple Pie

Frisky 43

Licor 43 cupcakes

Aangezien Het Lief gisteren thuis kwam van de winkel met een bakje aardbeien, trakteerde ik mezelf vanmiddag op een Strawberry Crush. Wat zit er in?

DSC_4255

– 3 aardbeien (+ eentje voor de versiering) – 8 blaadjes basilicum – 50 ml Licor 43 – 20 ml vodka – 15 ml limoensap (ongeveer een halve limoen dus) Wat hebt ge nog nodig: – een glas (dhuh) – een shaker – een mixer of blender – ijs En zo trakteert ge uzelf op wat zomer in een glas: pureer de 3 aardbeien met 5 basilicumblaadjes. Zwier de mengeling in een cocktailshaker voorzien van goed veel ijs. Voeg de Licor 43, vodka en het limoensap toe*. Doe een Tom Cruise’ke (bij voorkeur zonder morsen). Vul je glas met crushed ijs en de overgebleven blaadjes basilicum. Overgiet met de gezeefde inhoud van uw shaker. Plaats een aardbeitje op de rand van uw glas voor instant cocktailbar-flair. Geniet, met mate, en bedenk dat het leven schoon kan zijn!

DSC_4261

* tip: hebt ge net als ik een blender gebruikt en druipen de onderdelen nog van uw aardbeien-mix? Doe dan de vloeistof eerst in je blenderpot en schud eens goed. Kwestie van geen fruitige lekkerheid verloren te laten gaan.

Advertenties

Een gedachte over “De zomer in een glas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s