De winkel met een dikke plus: tweedehands kledingwinkel “De Kleerboetiek” in Asse

Scoooore!

– Kleedjes 10€ en 14€

DSC_4215DSC_4217

– Topje Hampton Bays 14€ (niet op de foto wegens nog steeds niet gestreken, foei ikke)

Waar? Bij “De Kleerboetiek” in Asse. Ni normaal dat ik er drie jaar over gedaan heb om deze winkel te ontdekken. Stuk voor stuk degelijke tweedehandskledij in onberispelijke staat. Blijkbaar werken ze zelfs met wachtlijsten om kleren te mogen verkopen en kunnen ze dus kieskeurig zijn in wat ze aanbieden. Degelijke merken dus, echte merkkledij vaak. Het had zo nog in de oorspronkelijke winkel kunnen hangen, ware het niet voor de zachte prijsjes op de kaartjes.

Door het grote aanbod wisselen ze trouwens elke twee weken de collectie, hun kelder ligt immers nog vol.

Wat is Pluspunt?

Pluspunt is een vzw die de kledingwinkel ‘De Kleerboetiek’ in Asse en de ‘In & Out’ kringloopwinkels in Asse en Ternat beheert. De mensen die hier werken krijgen met een jaarcontact de kans om ervaring op te doen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Vaak zijn het mensen die al lang zonder baan zitten, of die een leefloon van het OCMW hebben.

De mensen met wie ik babbelde waren alvast heel vriendelijk en behulpzaam. Ze deden met veel plezier en trots de werking van de winkel uit de doeken.

Kan ik ook verkopen?

Jaja, maar hou er rekening mee dat ze mikken op merkkleding in onberispelijke staat. En aangezien er blijkbaar veel volk is dat zijn oud goed via Pluspunt wil slijten, is de concurrentie groot en de sortering streng.
Winterkleding kan je binnen brengen in juli, zomerkleding is welkom in januari. Maak tijdig een afspraak, of je komt er niet in!

meer info vind je op www.vzwpluspunt.be.

3 gedachtes over “De winkel met een dikke plus: tweedehands kledingwinkel “De Kleerboetiek” in Asse

 1. Sarah zegt:

  Ik ben er zaterdag net mijn zomerkleren gaan binnen brengen! Had al een afspraak van in januari, inderdaad lange wachtlijsten. 🙂 En heb er nog een rokje gekocht van Who’s that girl voor maar 12 euro! Score! 🙂

  • K.To zegt:

   Ik ga proberen vandaag nog even snel binnen te springen als ik boodschappen ga doen, aangezien ze regelmatig wisselen vind ik misschien ook weer iets om te scoren 🙂

  • K.To zegt:

   Hihi, ik heb ondertussen nog een bezoekje gedaan en heb 6 stuks + 2 riempjes gescoord, waaronder ook een cardigan van WTG ❤ Alles samen voor “amper” 74€

   I’m gonna pop some tags
   Only got twenty dollars in my pocket
   I – I – I’m hunting, looking for a come-up
   This is fucking awesome
   ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s