Lieve Kim #boostyourpositivity

Schrijf een brief aan je zestienjarige zelf. Vertel hem of haar wat je in alle jaren die je ondertussen achter de rug hebt hebt opgestoken, geef lessen en inzichten mee, schrijf een post over de zaken waar je toen in geloofde en nu. Focus hierbij op de thema’s inner en self. Heb jij ondertussen geleerd om tevreden te zijn met wie je bent, of kon je dat als tiener beter dan nu? Was je toen net heel onzeker, of het tegenovergestelde, en wat heb jij jezelf van toen daar vandaag over te vertellen?

Lieve Kim,

Je beseft het nog niet, maar je staat aan de vooravond van een mooi avontuur. Je bent een bloem in de knop, klaar om open te bloeien.

Ja, je krijgt dit jaar je eerste kus, je eerste lief, je eerste keer en je eerste echte hartzeer. Opgroeien gaat met hobbels en bobbels, maar weet dat elke ervaring (leuk of pijnlijk) een stap is op weg naar wie je wordt.

Er zullen nog veel relaties volgen en allemaal zullen ze je leren wat nodig is om te houden van iemand zonder jezelf te verliezen. Nee, je zal niet getrouwd zijn op je 25 en ook nog geen mama op je 28, maar wees geduldig en alles valt op zijn plaats, op het juiste moment.

Je zal je angsten overwinnen en alleen gaan wonen na je studies. Je zal zonder vrees op reis gaan naar onbekende landen. Om later weer te hervallen. De oorzaak hiervan, zal je pas later inzien. Maar je zal overwinnen én je zal één van je belangrijkste levenslessen leren. Het zal je inspireren om drastische beslissingen te nemen en in het diepe te springen. Het zal je sterk maken en je voor altijd leren dat je alles aankan, als je maar in jezelf gelooft.

Lieve Kim, alles komt goed. Gewoon door jezelf te zijn en open te staan voor anderen. Gewoon door in je eigen kunnen te geloven en te beseffen dat je het waard bent om de kansen te grijpen die je onderweg tegenkomt.

Eigenlijk hoef ik je geen tips te geven, alle ervaringen (goede of minder goede) hebben je immers gemaakt tot wie ik vandaag ben. Maar toch, voor de goede orde, een beetje raad:

Stop met roken. Die gevolgen voor je gezondheid lijken nu een ‘ver van je bed show’, maar ooit komen ze je leven binnen. Dat is het niet waard. Zorg goed voor jezelf.

Wees lief voor mama. Ik weet dat je nu veel discussies hebt, en eens je gaat werken zakt de stemming helemaal onder nul. Maar weet dat het ook weer goed komt. Dat ook zij haar verhaal heeft, dat haar kleine kantjes een verhaal dragen en dat je naarmate de jaren verstrijken, steeds meer op haar zal lijken.

Wees lief voor jezelf. Altijd en overal. En zorg ook dat anderen lief voor je zijn. Laat je zelfvertrouwen nooit afbrokkelen onder het mom van liefde. Handel in eer en geweten en sta jezelf toe om jezelf graag te zien. Weet ook dat je lijf er nooit fantastischer zal uitzien dan nu. Ook al ben je zo onzeker. Ooit zal je in de finale van een missverkiezing staan en een monoloog afsteken voor een volle zaal, als een overwinning op jezelf. Je hebt geen idee tot wat je allemaal in staat bent!

Wees jezelf. Ook al zal je vaak willen ‘doen alsof’ om leuk gevonden te worden, om geliefd te zijn. Verlies jezelf nooit in een ander. Geen enkele man is dat waard. Wanneer je 100% jezelf bent, met je goede en kleine kantjes, met je overtuigingen en je angsten, dan pas zal je ontdekken wie echt van je houdt. En wanneer je die persoon vindt, laat hem dan nooit meer gaan.

Advertenties

Een gedachte over “Lieve Kim #boostyourpositivity

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s