Doodgewone Dingen

Op initiatief van Lilith: doodgewone dingen die mijn hart doen zingen

Kribberitueel

Het Patatje dat dolenthousiast (alsof ze mij 2 weken niet gezien heeft) komt toegelopen/gewaggeld wanneer ik in de deuropening van haar klasje verschijn. Al dan niet gillend van de pret. Om vervolgens luid peuterbrabbelend het relaas van haar dag te doen wanneer we door de gang wandelen, zwaaiend naar alles en iedereen. De liefde die dat kind uitstraalt is oneindig.

Dekentje

Zelfs als het zomer is, nestel ik mezelf in een zacht en warm coconneke op de zetel. Met een boek, een glas wijn, een filmke… Ik en Mijn Dekentje, dat is echt grote Liefde.

Synchrone vertragingen

Ontdekken dat mijn tweede trein al minstens evenveel vertraging heeft als mijn eerste, waardoor ik toch nog mijn aansluiting heb en dus geen half uur in de kou hoef te wachten op de volgende beestenwagen. Yess.

‘Sorry’ kadootjes

Enkele maanden geleden bestelde ik enkele garderobe-uitbreidingen bij SuperGoods. Een bloeseke dat ik online had besteld, bleek toch nimeer op voorraad. Sorry. Maar dan kwam er een mail dat er toch nog één exemplaar ergens diep verborgen in het magazijn gevonden was. En daarna kwam dan weer een mail dat het toch een vergissing was en het bloeseke er dan toch echt niet meer was. Spijtig van het bloeseke, maar ik kreeg van die superdeluxe SuperGoods mensen wél een gratis fles “Stop The Water While Using Me!” shampoo bij mijn bestelling, bij wijze van sorry. De meest zalige sorry die ik ooit ontvangen heb, i swear. Ik ga daar eens ene product review over moeten doen.

Gekrabd

Ontdekken dat Het Lief bij zijn vertrek naar kribbe & werk, alvast het ijs van de ruiten van mijn bolide gekrabd heeft. ❤

Gin

Mezelf op een TGIF-Evening Gin&Tonic trakteren. Ook al is het nog geen vrijdag.

Dat telefoontje

Op oudejaarsavond. Een vriendin vanuit haar auto, op weg naar een feestje. Om me alvast een gelukkig nieuwjaar te wensen en me te bedanken voor alle steun die ik haar de voorbije maanden heb gegeven. Een krop in mijn keel krijgen en niet weten wat zeggen. Beseffen dat ik mensen enorm blij kan maken met vanzelfsprekende dingen.

Nachtritueel

Net voor het slapengaan nog even in de kinderkamer gaan piepen. Patatje nog eens onderdekken, over haar handje strelen. Over haar haartjes strelen en haar horen zuchten. Zo weltevree in dromenland. Slapend is ze nog schattiger dan anders. *smelt*

Geur

De geur van de tuin na een zomerse onweersbui. Alles fris en schoon. Hmmm….

Spiegel

Het overkomt me niet al te vaak. Me opkleden voor een avondje uit, een belangrijke meeting,… mezelf in de spiegel bekijken en denken “yeah baby!”

Hulp

Iemand kunnen helpen met een klein gebaar. Een mindervalide de straat over helpen, een buggy de trap af dragen, zien dat de persoon voor me iets laat vallen, het oprapen en teruggeven. Ik word daar zo instant blij van, wetende dat ik die mensen hun dag een beetje beter/minder slecht maak. Paying it forward. We zouden dat nog meer moeten doen.

DVD

Babbelen met de baas over leuke films en series op weg naar een meeting. Verzuchten dat ik graag het vervolg op het eerste seizoen House of Cards wil zien, maar dat Het Lief niet te vinden is voor Netflix. Van mijn baas horen dat hij seizoen 2 op DVD heeft en dat ik die eens mag lenen als hij die terugvindt.

Lost & Found

Iets terugvinden waar ik zo hopeloos naar op zoek was dat ik eigenlijk dacht het nooit meer te kunnen vinden. En dan. Opeens. Tadaaa.

Uitslapen

Zaterdagochtend. Het Lief dat zegt “blijf jij nog maar even liggen, ik sta wel met haar op”. Me nog eens omdraaien en het hele bed inpalmen. Peutergiechels horen vanuit de living.

De Slappe Lach

Of dat nu om een platte mop of een ludiek moet-ge-nu-eens-weten-wat-mij-overkomen-is-verhaal is, met collega’s, vrienden of alleen voor de TV. Na zo’n bui kan ik er weer even helemaal tegen.

Kado

Het perfecte kado vinden voor iemand die ik graag zie. Me bij het betalen al voorstellen hoe hun ogen zullen twinkelen als ze het openmaken.

To Do

Taken van mijn To Do lijstje kunnen schrappen zonder dat ik mijn deadline gemist heb. Het gevoel hebben dat ik alles onder controle heb.

Gekuist

Thuiskomen op de dag dat de kuisvrouw is langs geweest. Verwelkomd worden door een frisse geur en een blinkende vloer. Geen kruimels, geen vegen. Zelfs de slaapzak van Het Patatje netjes opgevouwd op haar verzorgingskussen en ons bed opgemaakt.

Advertenties

4 gedachtes over “Doodgewone Dingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s