Halverwege het Zuiden

Het zuiden van Frankrijk ligt welgeteld 700km van Brussel. Echt waar. Vergeet dus die Route de Soleil en de eeuwige files tussen hordes caravans. In La Rochelle waan je je aan de Cote d’Azur.

Toen ik nog een klein meiske was en nog met mijn ouders op reis ging, was het zuiden van Frankrijk onze jaarlijkse bestemming. Even verpozen ergens in de Provence (of daaromtrent) en dan hup naar de kust, elke keer een ander stadje maar elke keer herkenbaar.

Wat ik vooral onthouden heb van die kust?

Jachthaventjes met botekes klein en minder klein, klotsend tegen de houten kades. Terrasje. Zachte temperaturen tot diep in de nacht. Kraampkes op de promenade naast het water.

Gezellige restaurantjes met veel vis op de kaart, vers gevangen.
haventje

En dat vond ik hier ook. Allemaal. En meer. Een bezoekje aan Fort Boyard bijvoorbeeld. Ge weet wel, van het tv-programma destijds. Zelf zijn we niet geweest, maar keuze genoeg om een paar uur de Atlantische Zee in te dobberen om het te gaan bewonderen.

Fleur de Sel. Koningin van het zout. Trots van Ile de Ré, het zonnige eiland dat ge via een tolbrug op 15 minuten van La Rochelle.

iledere

Pineau de Charentes. Nieuwste aanwinst in het aperitief-arsenaal hier thuis. Lekker koel en zoet.

Een gratis kinderboerderij. Waar Het Patatje haar ogen uitkeek bij de pauwen, de geitjes, de eendjes en de paardjes. De verwondering op het gezicht van een tienmaandertje is onbetaalbaar plezant. Met open mond en dan weer gillend van de pret.

geitjes

Het ultieme vakantiegevoel!

For all you non Dutch speaking readers out there: we visited the city of La Rochelle for a couple of days and discovered it has the air and flair of a Mediterranean city. A perfect place for those who don’t like the 14h drive from Belgium towards the French Mediterranean coast.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s