Toeristje spelen

Soms vraagt ge u af wat al die toeristen toch zo aantrekt in ons Belgiëlandje. Toen ik nog in Lier woonde gingen we bijna elke maand shoppen op “de Meir” en Brussel was die stad waar ge altijd vaststond in de file.
Maar vandaag was zo’n dag waarop ik met hernieuwde interesse naar mijn landje keek. Dankzij de trein.

Ok de trein is die spelbreker wanneer ge per sé vroeg op kantoor moet zijn voor een meeting, maar het is ook een manier om eens de toerist uit te hangen.

Vandaag had ik een ganse dag meeting in het centrum van Brussel. Vandaag dus niet sporen naar Etterbeek, maar afstappen in Brussel Centraal. Om dan de hobbelige kasseien van de Grote Markt te trotseren en via de Dansaertstraat tot aan de Oude Graanmarkt te wandelen. ’s Morgens. Wanneer menig toerist nog van zijn continentaal ontbijtbuffet geniet.

Die Grote Markt is zo schoon wanneer ze niet volgepropt staat met vakantiekiekers.

Vanavond had ik opleiding op hoofdkantoor in Antwerpen. Das standaard met de auto, maar aangezien we van Brussel centrum kwamen, nu toch maar met de trein.

image

Hoe vaak ik niet door Antwerpen Centraal gelopen heb met m’n kop in de grond. Maar echt, het was zo lang geleden dat ik me weer kon verbazen over de majestueuze vertrekhal en de vele verdiepingen perrons waar het een komen en gaan was van mede-werkers.

Waar is de tijd dat de Thalys hier niet eens ondergronds verder kon naar Amsterdam, maar een ommetje moest maken naar Berchem?

image

De trein is toch altijd wel… een beetje reizen… en ons landje… is soms wreed schoon.

Zeker zo’n zonsondergang op weg terug naar huis.

image

Wanneer was jij nog eens toerist in eigen stad/land?

For all you non Dutch speaking readers out there: I love being a tourist in my own country. It had been such a long time since I’ve visited Antwerp, I could look at it in a whole new perspective and be amazed once more by the beauty of the railway station.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s