Dagen Zonder Vlees: de halve tussenstand

We zijn de voorbije 20 dagen alvast wat vegetarischer en ook wijzer geworden.

Vegetarischer, omdat er toch op pakweg de helft van die voorbije 20 dagen geen vlees op mijn bord is beland. Niet slecht, kan beter. Maar zoals gezegd hebben we ook andere partijen gelukkig te houden. En om nu op een familiefeest ‘de ambetante’ uit te hangen en toch maar een veggie menu te vragen – om dan vervolgens de rest van de middag de vragen van de schoonfamilie te moeten beantwoorden – daar passen we toch voor.

Wijzer, omdat ik ondertussen begrepen heb dat ALS er ooit nog tofu geserveerd wordt, ik toch een manier ga moeten vinden om die sojaboel wat smakelijker te maken dat het me tot nu toe gelukt is. Ik vind er niks aan en Het Lief al helemaal niet. Idem dito voor quorn.

Maar het is niet al lange tanden wat de klok slaat, we hebben namelijk ook best appetijtelijke groenteburgers ontdekt. En portobelloburgers. En dat cannelloni met spinazie en ricotta een vegetarische lekkernij is, dat wisten we al langer dan vandaag.

Wat ook best moeilijk was, was elke dag iets lekkers te vinden dat tussen mijn boterhammekes paste. Ondertussen hebben we de Vegetarische Slager ontdekt (njum, veggie curry) en het aanbod van Delhaize, maar daarover later meer!

Nu is het hoog tijd voor een chocoladekoekske, wat dat is namelijk ook ‘lekker veggie’! Njom njom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s